U M U T

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Uzm.Dr.Nihal SARGIN YILDIRIM

Özgeçmiş

1977 yılında Tokat Zile’de doğdu.İlkokul,orta ve lise eğitimini Zile’de tamamladı.1996 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakultesi ‘ni kazandı ve 2002 yılında pratisyen hekim olarak mezun oldu.Daha sonra Boztepe Hastanesi’nde pratisyen hekim olarak görev yaptı.2006 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavını kazanıp Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak göreve başladı.2011 yılında aynı bölümde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu.2011 yılında devlet hizmet yükümlülüğü ile birlikte Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine atandı.2013 yılında eş durumu tayini ile Ordu Doğum ve Çocuk  Hastalıkları Hastanesi ne geçiş yaptı.2015 yılında Giresun Tıp Fakultesi ‘nde Yardımcı Doçentlik görevine atandı.2018 yılında bu hastanedeki görevinden istifa ederek kendi muayenehanesi olan ‘’Ordu Çocuk Doktoru ‘’nda görevine başladı .2021 yılında Özel Ordu Umut Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak göreve başladı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakultesi

Deneyim